keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_right
7 jednoduchých spôsobov, ako ušetriť peniaze
Peniaze

7 jednoduchých spôsobov, ako ušetriť peniaze

Základom šetrenia je ale mať príjem. To znamená, že najprv musíme zarobiť peniaze a potom začať šetriť. Z podpory sa to zaiste nedá. Ale aj tí, čo poberajú iba podporu môžu a dokonca musia šetriť pri obmedzovaní svojich potrieb. To je tiež ale úplne iná kapitola.
Zoberme si bežnú rodinu, kde aspoň jeden člen zarába. Kde táto rodina môže ušetriť ?-
sklenice na šetření mincí

  • Môže ušetriť na výdavkoch spojených s bývaním. Môže ušetriť za platbu spotrebovanej vody napríklad tým, že sa budú iba sprchovať a nie kúpať. Pri sprchovaní si dávajte pozor- tiež nemusí tiecť voda sústavne. Rovnako to je aj s umývaním riadu. Aj keď mnohí neveria, používaní umývačky riadu sa voda ušetrí. Ak ale umývate stále riad klasicky, potom ho neumývajte pod sústavne tečúcou vodou. Naberte vodu, umyte riad a pod tečúcou až potom rýchlo opláchnite. Stačí teraz studená. Rovnako sa dá ušetriť na elektrike. Nesvieťte zbytočne kúpte si LED majú menšiu spotrebu. Aj na kúrení sa dá ušetriť- nevypínajte kúrenie, ale temperujte.
  • Môžete ušetriť na nákupoch potravín. Pozrite si kde je čo a v akej cene. Rozdiely sú v cenách naozaj veľké

kufr peněz

  • Môžete ušetriť na nákupe drogérie- nenechávajte si nákup práškov na pranie, aviváže, mydiel na poslednú chvíľu. Zákonom schválnosti je, že vtedy nikde nebudú v akcii. Kupujte veľké balenia.
  • Kúpou kvalitného oblečenia a obutia. Nie sme takí bohatí, aby sme si mohli dovoliť kupovať lacné veci ! Povedal to niekto múdry dávno predo mnou. A mal veľkú pravdu. Kvalitná kožená obuv nám vydrží niekoľko sezón a oplatí sa ju aj dať si opraviť. Lacná obuv nevydrží ani jednu sezónu a musíme kúpiť ďalšie topánky. Takže zaplatíme vlastne dvoje a nie jedny. A to máme iba jednu sezónu. Rovnako to je s kabátmi, bundami, nohavicami.

  • Poplatkoch za bankové účty. Nemajme zbytočne viacerí v rodine samostatné účty. Za každý platíte mesačne minimálne 7€ a plus iné poplatky. Ono sa to nezdá, ale ušetrená suma je určite zaujímavá
  • Varením doma. Nikto nepochybuje o tom, že pri varení doma sa ušetrí najviac. Samozrejme že nie vtedy, ak nám zamestnávateľ pripláca k strave a my platíme menej ako 2€.
  • Pešou chôdzou. Mestská hromadná doprava je pomerne nákladnou záležitosťou. Ak pracujeme v mieste svojho bydliska a vieme sa tam dostať pešo, neváhajme. Urobíme tak niečo nielen pre peňaženku, ale aj pre svoje zdravie.